Home » Reclame, Verhalen

Reclameteksten voor BSUR

De zon brandt op mijn rug. In gedachten schrijf ik een boek aan een tafel op het Italiaanse platteland, omringd door licht geurende sinaasappelbomen. Het suist van de krekels.

In werkelijkheid ligt voor mij een dik pak papier. Geen woest heldenepos of het reisverhaal van een man met zijn hond, maar kleurloze input voor een nieuwe opdracht: het schrijven van een aantal reclame-uitingen voor een befaamd brillenmerk. Het meeslepende reisverhaal worden nu drie sterk klevende reclameteksten waar ik duchtig op broed. De tafel staat niet buiten, op het platteland, maar in mijn keuken op drie hoog in Amsterdam-West. Het enige groen dat geurt is een verdorde bos tulpen links van mijn laptop. Die had ik gisteren eigenlijk al weg moeten gooien. Een stuk uitgekotst brood op de vloer verraadt het slechte eetgedrag van mijn dochter, voordat zij vanmorgen in allerijl naar het kinderdagverblijf werd gebracht.

Geen goed boek, maar wel een paar goede teksten. Daar werk ik nu aan. En ook hier, in deze keuken, brandt de zon door het raam op mijn rug en schrijf ik. Ik boetseer geen novelle, maar timmer aan drie aanminnige reclameteksten. En daarmee betaal ik opgetogen dat stuk half verteerde brood op het keukenzeil.

By Bonny Kramer | 21 September 2018 | No Comment