Home » Verhalen

Zo gedraagt hij zich als hij verliefd is

Je hebt hem ontmoet, die ene leuke knul. Jullie stonden beiden aan de bar en als in een slow motion filmscène uit de jaren ’80 ontmoetten jouw ogen de zijne. Zijn vriend riep hem nogmaals de bestelling toe, maar dat hoorde hij niet meer. Hij zag jou en de vonk sloeg over. Althans, dat dacht je. Jullie zijn nu acht weken aan het daten, maar van een relatie is nog geen sprake. Hoe zit het eigenlijk? Is hij wel verliefd? De volgende signalen geven houvast.

Wat je ook doet, hij vindt het leuk
Je werk, je grapjes, je haar, jouw visie op het leven, hij vindt alles fantastisch. Zelfs die mislukte maaltijd van gisteren viel goed in de smaak. Wat je ook doet, hij vindt het leuk. Van die ellenlange verhalen die je non-stop en nauwgezet weet te fabriceren, wordt hij ook niet moe. Leuk vindt hij het, want zo leert hij je beter kennen. Een man die verliefd is, vindt alles wat je zegt puik en alles wat je oppert prima. Geniet ervan! Later kan het zomaar anders zijn.

Jij versus zijn vrienden
Onderschat nooit het belang van zijn ‘matties’, kameraden of teamgenoten, dat doet hij namelijk ook niet. Een man zet zijn vrienden niet snel opzij en zeker niet voor de eerste de beste chick. Heb je ze eigenlijk al ontmoet? En nemen ze je serieus? Zegt hij een mannenavond af om met jou naar de film te gaan? Dan zit het qua verliefdheid meestal goed. Een verliefde man toont jou met trots aan zijn vrienden. Jij bent immers het pronkstuk dat hij wist te veroveren.

Samenzijn
Een man die verliefd is, gedraagt zich niet veel anders dan een verliefde vrouw. Ook de man wil in zo’n geval graag vaak bij je zijn. Heeft hij maar weinig tijd voor je? En is hij niet bereid meer tijd voor je vrij te maken? Vraag je dan af hoe verliefd hij nu werkelijk is. Geen tijd, betekent niet zo belangrijk. En niet zo belangrijk, betekent niet verliefd. Bedenk dat je gevoelsmatig vaak al weet hoe de vork in de steel zit. Negeer dat gevoel niet!

Hij is er voor je
Staat er iets belangrijks op stapel? Een examen dat gehaald moet worden, een nieuwe baan of word je plots geveld door een bijzonder nare griep? Let dan eens op hoe hij zich gedraagt. Als hij er voor je is en er alles aan doet om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken, dan zit de verliefdheid vaak wel goed. Een man die in geen velden of wegen te bekennen is als jij die ene mijlpaal bereikt, is niet de verliefde dibbes die jij wellicht voor ogen had.

Tags | | |
By Bonny Kramer | 22 December 2010 | No Comment